Poëziepodcast Camping de Vrijheid: Twan Vet

Poëzie lezen als het in elkaar zetten van een bouwpakket zonder handleiding, dat is zo'n beetje de insteek van Camping De Vrijheid. Ingmar Heytze is dichter en verzorgt maandelijks de poëzierubriek in het NOS radio-programma Met het Oog op Morgen. Die rol nam hij over van John Jansen van Galen, die zijn uitzendingen als vaste presentator van Het Oog steevast afsloot met een gedicht van een lievelingsdichter. Nu slaan zij de handen ineen en bouwen de roemruchte poëzierubriek van Het Oog uit tot een maandelijkse podcast.

Tags

Poëzie Camping de Vrijheid Podcast
Witte titel 'Camping de Vrijheid' op blauwe achtergrond, en gele ILFU letters op groene achtergrond

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

John en Ingmar raken, samen met poëtisch wonderkind Twan Vet, tevens ex-stadsdichter van Amersfoort, verwikkeld in de aardbeienslof en het verschijnsel Internationale Vrouwendag. Met een sfeerimpressie van de boekpresentatie van de onvolprezen bundel ‘Moet het zo’ van Daan Doesborgh - inmiddels herdrukt - en een goed gesprek op locatie met Rogier Proper over zijn komende woordenboek ‘Van Allegaartje tot Zeebenen’. Gedichten van Ellen Warmond, Kees ’t Hart, Edwin Hurenkamp en wie al niet. Shoutout naar uitgevers: waar blijft dat vuistdikke verzamelde werk van Warmond?

Woord van Proper: desolaat.

Opname en overmeestering: Johan Borger.

Prettige vrouwenstem: Anouk Prins.

Beluister de aflevering

Je kunt de nieuwe aflevering van Camping de Vrijheid beluisteren in je favoriete podcastplayer, of in de webplayer hieronder.