Poëziepodcast Camping de Vrijheid: Joost Oomen

Poëzie lezen als het in elkaar zetten van een bouwpakket zonder handleiding, dat is zo'n beetje de insteek van Camping De Vrijheid. Ingmar Heytze is dichter en verzorgt maandelijks de poëzierubriek in het NOS radio-programma Met het Oog op Morgen. Die rol nam hij over van John Jansen van Galen, die zijn uitzendingen als vaste presentator van Het Oog steevast afsloot met een gedicht van een lievelingsdichter. Nu slaan zij de handen ineen en bouwen de roemruchte poëzierubriek van Het Oog uit tot een maandelijkse podcast.

Tags

Podcast Poëzie
Witte titel 'Camping de Vrijheid' op blauwe achtergrond, en gele ILFU letters op groene achtergrond

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Ingmar: 'Misschien blijft uiteindelijk niks overeind als je lang genoeg kijkt. Alleen Salinger' John: 'En Nescio. Die twee.' John draagt een jas tegen de snijdende kou en verlangt naar buien, Ingmar (die en passant ontdekt even oud te zijn als Poetry International, te weten 53 jaar) heeft het nog steeds warm. Met gedichten van Ellen Warmond, M. Vasalis, Danae Sioziou, Bart Moeyaert, Gerrit Kouwenaar en wie al niet. De dichterlijke reputatie van Antoine de Kom wordt kritisch tegen het licht gehouden, 'De kleine prins' van Antoine de Saint-Exupéry wordt onttroond als een warrig kinderboek en wat moeten we eigenlijk met de Kouwenaarbiografie door Wiel Kusters, die ophoudt voordat de gekwelde jongeling dichter wordt? Met gedichten van Ellen Warmond, M. Vasalis en wie al niet. Het woord van Proper ter afsluiting: Klakkeloos. Gast van de Maand: niemand minder dan Joost Oomen! Vriendelijke stem: Anouk Prins. Opname: Johan Borger.

40 jaar Vlinderstichting: www.vlinderstichting.nl 
Justin Perez: https://www.justinperezvv.com
Danae Sioziou: https://www.poetryinternational.com/nl/poets-poems/poets/poet/102-30448_Sioziou
Kouwenaar: https://www.singeluitgeverijen.nl/querido/boek/verzamelde-gedichten-12/
Poëzie is een daad: https://www.instagram.com/poezieiseendaad/
Voor alle dagen: https://uitgeverijpodium.nl/product/9228/
Joost Oomen on tour: https://www.theater.nl/joost-oomen-alle-dichters-hebben-gouden-helikopters/?acceptCookies=64a2a4f8c595e

Shoutout: bent of kent u Rudi ter Haar? https://www.avondlog.nl/blog/29097183

Beluister de aflevering

Je kunt de nieuwe aflevering van Camping de Vrijheid beluisteren in je favoriete podcastplayer, of in de webplayer hieronder.