Poëziepodcast Camping de Vrijheid: Rogier Proper

Poëzie lezen als het in elkaar zetten van een bouwpakket zonder handleiding, dat is zo'n beetje de insteek van Camping De Vrijheid. Ingmar Heytze is dichter en verzorgt maandelijks de poëzierubriek in het NOS radio-programma Met het Oog op Morgen. Die rol nam hij over van John Jansen van Galen, die zijn uitzendingen als vaste presentator van Het Oog steevast afsloot met een gedicht van een lievelingsdichter. Nu slaan zij de handen ineen en bouwen de roemruchte poëzierubriek van Het Oog uit tot een maandelijkse podcast.

Tags

Podcast Poëzie
Witte titel 'Camping de Vrijheid' op blauwe achtergrond, en gele ILFU letters op groene achtergrond

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

John en Ingmar hebben slecht geslapen, en dat hoort u: Ingmar chagrijnt zonder duidelijke conclusie over de blogreactie van Marwin Vos op het winnen van De Grote Poëzieprijs: https://www.marwinvos.nl, John wil graag iets sterkers dan de bundel Mateloos verlangen (https://uitgeverijpodium.nl/product/9454/) en gast Rogier Proper, voor CdV al sinds jaar en dag leverancier van het Woord van Proper, heeft postuum enige reserves bij de gedichten van zijn moeder (https://www.dbnl.org/auteurs/auteur.php?id=may_001)/ en spreekt zich uit tegen het fenomeen Dichter (en andere ceremoniële beroepsgroepen) des Vaderlands. Voorts zien allen, zij het in wisselende mate, op tegen de naderende dood. Met gedichten van Lizzy Sara May, Lucebert, Jürgen Smit en wie al niet. Beeldschone stem: Anouk Prins. Opname: Johan Borger.

Beluister de aflevering

Je kunt de nieuwe aflevering van Camping de Vrijheid beluisteren in je favoriete podcastplayer, of in de webplayer hieronder.