Poëziepodcast Camping de Vrijheid: Thomas Möhlmann

Poëzie lezen als het in elkaar zetten van een bouwpakket zonder handleiding, dat is zo'n beetje de insteek van Camping De Vrijheid. Ingmar Heytze is dichter en verzorgt maandelijks de poëzierubriek in het NOS radio-programma Met het Oog op Morgen. Die rol nam hij over van John Jansen van Galen, die zijn uitzendingen als vaste presentator van Het Oog steevast afsloot met een gedicht van een lievelingsdichter. Nu slaan zij de handen ineen en bouwen de roemruchte poëzierubriek van Het Oog uit tot een maandelijkse podcast.

Tags

Poëzie
Witte titel 'Camping de Vrijheid' op blauwe achtergrond, en gele ILFU letters op groene achtergrond

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

John en Ingmar stellen vast dat ze niet van ophouden weten en dat komt goed uit, want de hoofdgast is niemand minder dan Thomas Möhlmann, met afstand de fitste dichter van Nederland. John blijft, vooralsnog vruchteloos, op zoek naar Rudi ter Haar (1940), die als dichter onsterfelijk werd met het distichon De uitvinding van de romantiek: ‘De zon gaat onder, / Ik voel me bijzonder.’, maar die zich desondanks als een yeti aan ieders waarneming weet te onttrekken. Verder worden de recente successen van eerdere gasten Anne Broeksma en Dieuwertje Mertens gevierd. Met gedichten van Jan Eijkelboom, Tomas Lieske, John Schoorl en wie al niet, en natuurlijk het Vergeetwoord van Proper. Beeldschone stem: Anouk Prins. Opname: Johan Borger. 

Dankbaar lichaam: http://www.thomasmohlmann.nl

Dieuwertje Mertens en haar debuutroman: https://www.allesoverboekenenschrijvers.nl/dieuwertje-mertens-moeders-heiligen/

Anne Broeksma en het gordeldier: https://www.atlascontact.nl/boek/een-verhaal-met-schubben/

Beluister de aflevering

Je kunt de nieuwe aflevering van Camping de Vrijheid beluisteren in je favoriete podcastplayer, of in de webplayer hieronder.