Poëziepodcast Camping de Vrijheid: Yentl van Stokkum

Poëzie lezen als het in elkaar zetten van een bouwpakket zonder handleiding, dat is zo'n beetje de insteek van Camping De Vrijheid. Ingmar Heytze is dichter en verzorgt maandelijks de poëzierubriek in het NOS radio-programma Met het Oog op Morgen. Die rol nam hij over van John Jansen van Galen, die zijn uitzendingen als vaste presentator van Het Oog steevast afsloot met een gedicht van een lievelingsdichter. Nu slaan zij de handen ineen en bouwen de roemruchte poëzierubriek van Het Oog uit tot een maandelijkse podcast.

Tags

Poëzie Podcast
Witte titel 'Camping de Vrijheid' op blauwe achtergrond, en gele ILFU letters op groene achtergrond

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

John en Ingmar hebben desgevraagd geen goede voornemens. Ingmar overweegt nog het vermijden van podcastclichés, maar valt binnen een kwartier door de mand door een geheel zinloze shoutout en het noemen van de shownotes. Een licht melancholieke maar rijk gevulde, opgewekte aflevering met aandacht voor de aangekondigde dood, de poëtische inslag van Martin Bosma, gevaarlijke thema’s voor nieuwsgedichten, een terugblik op het Dichterschap des Vaderlands van Simon Vinkenoog en de niet geregisseerde traan van Maxima, de mogelijkheden van poëzie in voetbalstadions, queer café ’t Mandje en Instagram-account Poëzie is een daad.

Beluister de aflevering

Je kunt de nieuwe aflevering van Camping de Vrijheid beluisteren in je favoriete podcastplayer, of in de webplayer hieronder.

Credits

Reageren op deze aflevering? Mail naar camping@ilfu.com.

Met gedichten van Daan Doesborgh, Derek Otte, Kira Wuck, Jules Deelder en natuurlijk van Yentl Van Stokkum zelf.

Woord van Proper: Kruibeke.
Opname en overmeestering: Johan Borger.
Prettige stem: Anouk Prins.

Links