Het is gelukt. We hebben 1000 leden!

Het is gelukt! In totaal hebben 1.056 mensen hebben zich in de achterliggende twee maanden aangemeld als lid van ILFU! We zijn ontzettend blij met de steun van zoveel mensen. Niet alleen omdat we met jullie bijdrage veel schrijvers nieuwe opdrachten kunnen geven, maar ook omdat het bereiken van deze mijlpaal een duidelijk signaal is: ons pleidooi voor een prominentere rol voor de fictie in de samenleving vindt veel weerklank. Vanzelfsprekend vatten we jullie steun op als een heldere opdracht om de literaire fictie zo wijd en zijd mogelijk te verspreiden. En nu op naar de twee- en drieduizend leden, want hoe meer leden, hoe meer literatuur. Dank aan onze 1.056 'Founding Members'. Doe ook mee!

De meest recente tussenstand van onze ledenwerfcampagne. Laatste update: 15 juni 2022

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

ILFU Members delen de opvatting dat literatuur ertoe doet. Literatuur is wat ons betreft niet alleen een zaak van de boekenbijlages en de rafelranden van de tv-programmering, maar hoort thuis in het hart van het publieke debat. Literatuur begint waar het nieuws ophoudt. Wie de wereld beter wil begrijpen, kan niet zonder de verbeelding van schrijvers die met hun romans en gedichten ons wereldbeeld doorgronden, aanvullen, corrigeren of totaal op z’n kop zetten. Die literaire cultuur willen we hoog houden, verstevigen en zoveel mogelijk uitbreiden met nieuwe stemmen en perspectieven. Dat gaan we de komende jaren samen met onze members doen.

Ik word lid!

'Is er reden voor feest nu (vertaalde) literaire romans steeds minder worden gelezen?, schreef Toef Jaeger bij de start van de jaarlijkse Boekenweek in NRC. De top 100 van bestverkochte boeken bevatte vorig jaar slechts twee vertaalde en zeven Nederlandse literaire romans. Dat is 9%. In 2011 was dat 15% en in 2001 nog 26%. Literaire fictie heeft het steeds zwaarder. ILFU wil er iets aan doen, hopelijk met jouw hulp.

We organiseren al een hele tijd jaarlijks een festival waar de literaire fictie volop in het licht staat. En sinds vorige maand hebben we ook dit nieuwe online platform waarop we elke dag fictie publiceren; korte verhalen, gedichten, spoken word-opnames en graphic stories, evenals essays over goede romans en lijstjes met aanbevelingen van kenners en liefhebbers.

Ik word lid!

We gaan zoveel mogelijk schrijvers vragen om verhalen voor ons te schrijven; vooral ook jonge, opkomende schrijvers. Die betalen we daar een eerlijke prijs voor, om zo een steentje bij te dragen aan het inkomen van fictieschrijvers.

We vragen iedereen die de fictie een warm hart toedraagt om lid van ILFU te worden. Hoe meer leden we hebben, hoe meer schrijvers we kunnen vragen verhalen te publiceren op ons platform. ILFU is een stichting zonder winstoogmerk: 100% van de ledeninkomsten gaan we investeren in de honoraria van schrijvers en dichters.

De tien uitgangspunten van ILFU

Lees hier de tien principes waar we voor staan en die we met behulp van onze leden willen verdedigen.

De uitgangspunten van ILFU

Met duizend leden kunnen we het nieuwe platform een jaar in de lucht houden, veel schrijvers aan nieuwe opdrachten helpen en geven we gezamenlijk een krachtig signaal af: wij vinden literaire fictie van belang.

Als je het kunt missen: doe dan mee. Voor 45 euro per jaar ben je lid. Met je bijdrage draag je direct bij aan het ontstaan van nieuwe literatuur.

Ik word lid!

✓ Met jouw bijdrage betalen we schrijvers om nieuwe verhalen te maken

✓ 100% van de ledeninkomsten gaat naar de schrijvers

✓ Je kunt schrijvers en thema's die je interessant vindt volgen

✓ Je kunt verhalen die je mooi vindt bewaren in je Mijn ILFU-bibliotheek

✓ Je kunt reageren op verhalen en meediscusiëren in de ILFU Boekenclub

✓ Je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en 5% op het cursusaanbod

✓ Je krijgt gratis toegang tot livestreams en premium content

✓ Je ontvangt de wekelijkse membernieuwsbrief