Help ILFU aan duizend leden

'Is er reden voor feest nu (vertaalde) literaire romans steeds minder worden gelezen?, schreef Toef Jaeger bij de start van de jaarlijkse Boekenweek in NRC. De top 100 van bestverkochte boeken bevatte vorig jaar slechts twee vertaalde en zeven Nederlandse literaire romans. Dat is 9%. In 2011 was dat 15% en in 2001 nog 26%. Literaire fictie heeft het steeds zwaarder. ILFU wil er iets aan doen, hopelijk met jouw hulp.

De meest recente tussenstand van onze ledenwerfcampagne (update: elke 3-4 dagen). Laatste update: 13 mei 2022.

Support ILFU en zorg voor de fictie bij de feiten

Maak een account

We organiseren al een hele tijd jaarlijks een festival waar de literaire fictie volop in het licht staat. En sinds deze week hebben we ook dit nieuwe online platform waarop we elke dag fictie publiceren; korte verhalen, gedichten, spoken word-opnames en graphic stories, evenals essays over goede romans en lijstjes met aanbevelingen van kenners en liefhebbers.

Ik word lid!

We gaan zoveel mogelijk schrijvers vragen om verhalen voor ons te schrijven; vooral ook jonge, opkomende schrijvers. Die betalen we daar een eerlijke prijs voor, om zo een steentje bij te dragen aan het inkomen van fictieschrijvers.

We vragen iedereen die de fictie een warm hart toedraagt om lid van ILFU te worden. Hoe meer leden we hebben, hoe meer schrijvers we kunnen vragen verhalen te publiceren op ons platform. ILFU is een stichting zonder winstoogmerk: 100% van de ledeninkomsten gaan we investeren in de honoraria van schrijvers en dichters.

De tien uitgangspunten van ILFU

Lees hier de tien principes waar we voor staan en die we met behulp van onze leden willen verdedigen.

De uitgangspunten van ILFU

Met duizend leden kunnen we het nieuwe platform een jaar in de lucht houden, veel schrijvers aan nieuwe opdrachten helpen en geven we gezamenlijk een krachtig signaal af: wij vinden literaire fictie van belang.

Als je het kunt missen: doe dan mee. Voor 45 euro per jaar ben je lid. Met je bijdrage draag je direct bij aan het ontstaan van nieuwe literatuur.

Ik word lid!

✓ Met jouw bijdrage betalen we schrijvers om nieuwe verhalen te maken

✓ 100% van de ledeninkomsten gaat naar de schrijvers

✓ Je kunt schrijvers en thema's die je interessant vindt volgen

✓ Je kunt verhalen die je mooi vindt bewaren in je Mijn ILFU-bibliotheek

✓ Je kunt reageren op verhalen en meediscusiëren in de ILFU Boekenclub

✓ Je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en 5% op het cursusaanbod

✓ Je krijgt gratis toegang tot livestreams en premium content

✓ Je ontvangt de wekelijkse membernieuwsbrief