Kinderen zijn het bewijs dat kunst bij mens zijn hoort

Wie denkt dat kunst niet voor iedereen is weggelegd, zou eens naar kinderen moeten kijken. Dat vertelde Jeanette Winterson tijdens haar Book Talk in 2023: 'Heb jij ooit een kind ontmoet dat geen verhalen wilde aanhoren en vertellen?' Dat kunst slechts een aanvulling zou zijn op het menselijk leven is een grove misvatting. Het maakt ons juist mens.

Tags

Videofragment Actuele fictie
Foto: Maarten Mooijman

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Jeanette Winterson op Exploring Stories 2023

De Britse literaire grootheid Jeanette Winterson trad tijdens Exploring Stories 2023 maar liefst twee keer op. In dit avondprogramma, een Book Talk, ging Winterson met Aldith Hunkar over haar nieuwe bundel met spookverhalen: De nachtzijde van de rivier. De Nederlandse vertaling verscheen in september bij uitgeverij Pluim. Uitgangspunt van Wintersons nieuwe bundel: wij mensen zijn dan misschien wel veranderd, maar onze spoken niet. Ze leven in onze apps en dolen door de metaverse, ze spoken rond door onze herinneringen en zoeken naar manieren om ons te verleiden en om wraak te nemen. Luisteren we wel goed genoeg naar onze spoken?

ILFU Members kunnen het hele evenement terugkijken

Voor slechts €4,50 per maand ben je al ILFU Member en kun je al onze programma's terugkijken. Dat zijn eindeloze uren aan diepgaande gesprekken over literatuur, poëzie, filosofie en onze samenleving.

Probeer het Membership nu een maand gratis
ILFU Members kunnen het hele evenement terugkijken