Hoe werkt de ILFU Boekenclub?

Een maand lang bespreken we online een roman en sluiten we af met een gesprek met de auteur zelf, live in Utrecht. We nodigen je van harte uit om mee te lezen, geheel vrijblijvend en op je eigen tempo. Laat vervolgens je ervaringen achter in de comments en kom naar afsluitende bijeenkomst in Utrecht.

Tags

Mariken Heitman

Al meer dan 1000 ILFU Members steunen de fictie. Jij ook?

Vertel me meer

Met de ILFU Boekenclub lezen we online een maand lang met onze leden een roman en sluiten we af met een gesprek met de auteur zelf, live op het podium in Utrecht. Tijdens de eerste editie stond Het Snoephuis van Jennifer Egan centraal. Schrijver en journalist Nina Polak besprak de roman in vier wekelijkse afleveringen op ilfu.com en interviewde Egan op het podium in Utrecht.

De tweede aflevering is gewijd aan Mariken Heitmans prijswinnende roman Wormmaan. Leesclubleider van dienst is recensente en literair journalist Femke Essink. Op 4 juli komt Mariken naar ILFU om live met ons te praten over haar roman.

De boekenclub is bedoeld als een stok achter de deur om (breder) te lezen. Met de ILFU Boekenclub nodigen we je uit om elke maand een boek met ons mee te lezen. We bespreken het boek in verschillende stukken op ilfu.com waar je ook je eigen leeservaring kwijt kunt, met de andere lezers in discussie kunt gaan en zo een grondig beeld van de roman krijgt. Aan het slot van de maand komt de schrijver zelf naar Utrecht, waar we onze vragen en meningen persoonlijk kunnen voorleggen.

▶️ Zie hier de Boekenclub-pagina met alle bijdragen van de leesclubleider.

Hoe werkt het?

Moet ik me aanmelden?
Nee, elk ILFU-lid kan meedoen aan de online discussie en reacties plaatsen. Het is wel handig om het thema ‘Boekenclub’ te volgen, want dan staan de nieuwe teksten elke week automatisch op je Mijn ILFU-pagina.

Moet ik het hele boek al uit hebben voordat we beginnen?
Nee. Je kunt in je eigen tempo lezen. De eerste artikelen over het boek bevatten geen spoilers en kun je lezen zonder het boek al helemaal uit te hebben. Bij de laatste aflevering gaan we ervan uit dat je het boek uit hebt.

Moet ik de eerdere boeken van Mariken Heitman hebben gelezen?
Nee. We zorgen er voor dat iedereen de stukken kan volgen, ook als dit het eerste boek van Mariken Heitman is dat je leest.

Hoe kom ik aan het boek?
Via de kanalen die je zelf het prettigst vindt. Wij raden iedereen met klem aan het boek te kopen bij een lokale boekwinkel of het te lenen bij je bibliotheek.

Kan ik mijn vraag stellen aan Mariken Heitman?
Op 4 juli zal Mariken Heitman ook aanwezig zijn op de afsluitende bijeenkomst in Utrecht van deze editie van onze boekenclub. Lees hier meer over deze bijeenkomst.

Krijg ik als ILFU-lid korting op de Book Club? 
Zeker, ILFU-leden krijgen 20% korting op tickets voor evenementen. Je kortingscode vind je op je dashboard. Deze code voer je in tijdens het tickets kopen. 

Mariken Heitman
De tweede editie van de ILFU Boekenclub is gewijd aan Wormmaan van Mariken Heitman (1983). Haar debuut De wateraap (2019) werd lovend ontvangen en met haar tweede roman, Wormmaan (2021) wist ze, na vorig jaar al een C.C.S. Crone stipendium te hebben gekregen, dit jaar ook de Libris Literatuur Prijs in de wacht te slepen.

Femke Essink (1983) is letterkundige en bespreekt voor onder meer De Groene Amsterdammer actuele fictie. Afgelopen jaar was ze jurylid voor de Libris Literatuurprijs 2022. Daarnaast werkt ze als beleidsmedewerker bij de Faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Femke schrijft de komende weken elke week een stuk over Wormmaan.

Mariken Heitman komt op 4 juli naar Utrecht