Hoe werkt de ILFU Boekenclub?

De boekenclub voor ILFU-leden. Een maand lang bespreken we online een roman en sluiten we af met een gesprek met de auteur zelf, live op het podium in Utrecht. We nodigen je van harte uit om mee te lezen, geheel vrijblijvend en op je eigen tempo. Laat vervolgens je ervaringen achter in de comments en kom naar de Book Talk in Utrecht.

Tags

Jennifer Egan

Support ILFU en zorg voor de fictie bij de feiten

Maak een account

Met de ILFU Boekenclub lezen we online een maand lang met onze leden een roman en sluiten we af met een gesprek met de auteur zelf, live op het podium in Utrecht. Tijdens de eerste editie staat Het Snoephuis van Jennifer Egan centraal. Schrijver en journalist Nina Polak bespreekt de roman in vier wekelijkse afleveringen op ilfu.com, waarop je kunt reageren in de comments.

De boekenclub is bedoeld als een stok achter de deur om (breder) te lezen. Met de ILFU Boekenclub nodigen we je uit om elke maand een boek met ons mee te lezen. We bespreken het boek in verschillende stukken op ilfu.com waar je ook je eigen leeservaring kwijt kunt, met de andere lezers in discussie kunt gaan en zo een grondig beeld van de roman krijgt. Aan het slot van de maand komt de schrijver zelf naar Utrecht, waar we onze vragen en meningen persoonlijk kunnen voorleggen.

▶️ Zie hier de Boekenclub-pagina met alle bijdragen van de leesclubleider.

Hoe werkt het?

Moet ik me aanmelden?
Nee, elk ILFU-lid kan meedoen aan de online discussie en reacties plaatsen. Het is wel handig om het thema ‘Boekenclub’ te volgen, want dan staan de nieuwe teksten elke week automatisch op je Mijn ILFU-pagina.

Moet ik het hele boek al uit hebben voordat we beginnen?
Nee. Je kunt in je eigen tempo lezen. De eerste artikelen over het boek bevatten geen spoilers en kun je lezen zonder het boek al helemaal uit te hebben. Bij de laatste aflevering gaan we ervan uit dat je het boek uit hebt.

Moet ik de eerdere boeken van Jennifer Egan hebben gelezen?
Nee. We zorgen er voor dat iedereen de stukken kan volgen, ook als dit het eerste boek van Jennifer Egan is dat je leest.

Hoe kom ik aan het boek?
Via de kanalen die je zelf het prettigst vindt. Wij raden iedereen met klem aan het boek te kopen bij een lokale boekwinkel of het te lenen bij je bibliotheek.

Kan ik mijn vraag stellen aan Jennifer Egan?
Op 20 mei neemt Nina Polak de vragen die uit de boekenclub naar voren zijn gekomen mee in haar interview met Jennifer Egan. Er is ruimte voor een beperkt aantal vragen uit de zaal. Ook kun je Jennifer persoonlijk ontmoeten bij de signeertafel.

Krijg ik als ILFU-lid korting op de Book Talk? 
Zeker, ILFU-leden krijgen 20% korting op tickets voor evenementen. Je kortingscode vind je op je dashboard. Deze code voer je in tijdens het tickets kopen. 

Jennifer Egan
De eerste editie van de ILFU Boekenclub is gewijd aan Het Snoephuis van de Amerikaanse schrijver Jennifer Egan (1962). Zij had een enorme bestseller te pakken met Een bezoek aan de knokploeg uit 2011. ‘Een van die zeldzame boeken waaraan iedereen, zowel gewone als beroepslezers, op een diep niveau plezier kan beleven,’ volgens Marja Pruis in De Groene. Ze kreeg er wereldwijd bekendheid mee en sleepte diverse prijzen in de wacht. In Het Snoephuis voert ze enkele personages uit ‘De knokploeg’ wederom ten tonele en schreef ze volgens Trouw ‘als een Rutger Bregman van het internet’ een roman over liefde en vriendschap in tijden van technologische heerschappij.

Nina Polak (1986) schreef de romans We zullen niet te pletter slaan (2014) en Gebrek is een groot woord (2018, winnaar BNG Bank Literatuurprijs, De Inktaap en het Charlotte Köhler-stipendium). Ze is redacteur bij De Correspondent. Nina schrijft elke week een stuk over Het Snoephuis en interviewt Jennifer Egan op 20 mei in Utrecht.

Jennifer Egan komt op 20 mei naar Utrecht