Hoe werkt de ILFU Book Club?

Een maand lang bespreken we online een roman en sluiten we af met een gesprek met de auteur zelf, live in Utrecht. We nodigen je van harte uit om mee te lezen, geheel vrijblijvend en op je eigen tempo. Laat vervolgens je ervaringen achter in de comments en kom naar afsluitende bijeenkomst in Utrecht.

Tags

Mariken Heitman

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Met de ILFU Book Club lezen we online een maand lang met onze leden een roman en sluiten we af met een gesprek met de auteur zelf, live op het podium in Utrecht. Tijdens de eerste editie stond Het Snoephuis van Jennifer Egan centraal. Schrijver en journalist Nina Polak besprak de roman in vier wekelijkse afleveringen op ilfu.com en interviewde Egan op het podium in Utrecht.
Deze boekenclub is bedoeld als een stok achter de deur om (breder) te lezen.

Met de ILFU Book Club nodigen we je achter keer per jaar uit een boek met ons mee te lezen. We bespreken het boek in verschillende stukken op ilfu.com waar je ook je eigen leeservaring kwijt kunt, met de andere lezers in discussie kunt gaan en zo een grondig beeld van de roman krijgt. Aan het slot van de maand komt de schrijver zelf naar Utrecht, waar we onze vragen en meningen persoonlijk kunnen voorleggen.

Zie hier de Book Club-pagina met alle bijdragen van de leesclubleiders.

Hoe werkt het?

Moet ik me aanmelden?

Nee, elk ILFU-lid kan meedoen aan de online discussie en reacties plaatsen. Het is wel handig om het thema ‘ILFU Book Club’ te volgen, want dan staan de nieuwe teksten elke week automatisch op je Mijn ILFU-pagina.

Moet ik het hele boek al uit hebben voordat we beginnen?

Nee. Je kunt in je eigen tempo lezen. De eerste artikelen over het boek bevatten geen spoilers en kun je lezen zonder het boek al helemaal uit te hebben. Bij de laatste aflevering gaan we ervan uit dat je het boek uit hebt.

Hoe kom ik aan het boek?

Via de kanalen die je zelf het prettigst vindt. Wij raden iedereen met klem aan het boek te kopen bij een lokale boekwinkel of het te lenen bij je bibliotheek.

Kan ik mijn vraag stellen aan de auteur?

We sluiten iedere Book Club af met een optreden van de auteur in Utrecht, en daar kun je zeker ook in gesprek. Lees hier meer over deze bijeenkomst.

Krijg ik als ILFU-lid korting op de Book Club? 

Sterker nog: voor onze ILFU-leden is de Book Club gratis! Log even in voordat je de tickets 'koopt' en je krijgt 100% korting.

De volgende Book Club