Foto: Anna van Kooij

YALFU

Eens per jaar verzamelen honderden YA-liefhebbers zich in TivoliVredenburg voor YALFU, het grootse Young Adult-event van ILFU. Ze struinen de markt met kraampjes vol boeken en must-haves voor bij die favoriete boeken af, waarna iedereen zich in de zaal verzamelt voor een uitgebreid podiumprogramma. Op het podium gaat onze host Samya Hafsaoui in gesprek met internationale en Nederlandse YA-auteurs, illustratoren, vertalers en Booktokkers, en nodigt ze bezoekers uit om hun prangende vragen aan de auteurs te stellen. Naderhand vullen de gangen van Tivoli zich met rijen voor de signeersessies, en met goede gesprekken waarin leestips worden uitgewisseld.

Soort

Young Adult
YALFU 2023 © Daisy Ranoe
YALFU 2023 © Daisy Ranoe
YALFU 2023 © Daisy Ranoe
YALFU 2023 © Daisy Ranoe
YALFU 2023 © Daisy Ranoe
YALFU 2022 © Anna van Kooij
YALFU 2022 © Anna van Kooij
YALFU 2022 © Anna van Kooij
YALFU 2022 © Anna van Kooij
YALFU 2022 © Anna van Kooij
YALFU 2022 © Anna van Kooij

YALFU: Young Adult at ILFU

In 2018 organiseerden we de eerste editie van dit evenement met o.a. bestsellerauteur Becky Albertalli, bekend van Love, Simon. In 2022 vierden we alweer het vijfjarig jubileum van het YALFU. Tijdens deze jubileumeditie waren o.a. de Syrisch-Canadese Zoulfa Katouh en de Amerikaanse Gina Chen en Mackenzi Lee te gast. Het YALFU wordt jaarlijks bezocht door circa 300 bezoekers.
Ook tijdens de coronajaren ging het YALFU door, we organiseerden toen een hybride editie: interviewer Samya Hafsaoui en de Nederlandse YA-auteurs Chinouk Thijssen en Valentijn Ringelberg waren aanwezig in de zaal, de Amerikaanse auteur Leigh Bardugo werd via een online verbinding geïnterviewd. In de zaal was ruimte voor tachtig bezoekers, daarnaast keken honderden enthousiaste lezers mee via de livestream.

De zesde editie van het YALFU vond plaats op zondagmiddag 1 oktober 2023.

Artiesten die de afgelopen jaren te gast waren op het Yalfu: Becky Albertalli, V.E. Schwab, Leigh Bardugo, Hayley Barker, Enrico Galiano, Angie Thomas, Taran Matharu, Ciara Smyth, Zoulfa Katouh, Mackenzi Lee, Margje Woordrow, Buddy Tegenbosch, Tiny Fisscher, Sophie Pluim, Erna Sassen, Rima Orie, Astrid Boonstoppel, Daniëlle Bakhuis, Chinouk Thijssen, Valentijn Ringelberg, Emmelie Arents, Pamela Sharon, Lisa van Campenhout, Rani de Vadder, Nadine Swagerman, Stefan Raatgever, Noah de Campos Neto, Melissa Pijper, Mylene van Musscher, Shannon Chakraborty, Bea Fitzgerald, Catherine Doyle & Katherine Webber en Emmy van Ruijven.

Het blijft zo bijzonder om mijn boeken te signeren en om gesprekken met lezers te voeren. Ik ben elke keer weer zo dankbaar als ik die mogelijkheid krijg. 💜 Deze foto is trouwens gemaakt op YALFU, waar ik begin deze maand te gast was en heel veel lieve lezers heb mogen ontmoeten. 🥰
Nadine Swagerman

Werd vakkundig geïnterviewd door @samyahafsaoui en @nadineswagerman en @authorranidevadder waren zo vriendelijk ook naar mijn gekwek te luisteren.
Was een topmiddag op @ilfutrecht met 200 boekenfans. Ja, ze bestaan🎉🎉
Stefan Raatgever

Some wonderful photos from @ilfutrecht! I loved every minute of it ☺️
Taran Matharu

© Anna van Kooij