Foto: Anna van Kooij

YALFU

Wederom zal Samya Hafsaoui op zondag 2 oktober 2022 voor YALFU op ons podium gesprekken voeren met uiteenlopende YA-schrijvers, zoals de Syrische Zoulfa Katouh (Zolang de citroenbomen bloeien), de Amerikaanse Mackenzi Lee (Montague Siblings-serie), en de Nederlandse schrijvers Rani de Vadder (Toxine), Stefan Raatgever (De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam) en Nadine Swagerman (Aan de andere kant van geluk).


Op 2 oktober kunnen YA-liefhebbers weer samenkomen om naar boeiende gesprekken te luisteren, vragen te stellen, elkaar te ontmoeten, boeken aan te schaffen én te laten signeren.

Soort

Young Adult

YALFU: Young Adult at ILFU

YALFU is het Young Adult evenement van ILFU. In 2018 startten we met de eerste editie. Niemand minder dan bestseller auteur van Love, Simon, Becky Albertalli, en de Britse Hayley Barker waren te gast. In 2019 kwam de Amerikaanse schrijver Victoria Schwab naar Utrecht voor het tweede YALFU, evenals Enrico Galliano, de Italiaanse schrijver van het lovend ontvangen debuut De bijzondere woorden van Gioia. Bij elk YALFU is ook een aantal Nederlandse auteurs van YA-romans te gast. In 2018 waren dat Margje Woodrow, Buddy Tegenbosch, Tiny Fischer, Sophie Pluim en Erna Sassen. In 2019 schoven Rima Orie, Astrid Boonstoppel en Daniëlle Bakhuis aan. Naast het podiumprogramma was er beide jaren in de foyer een ruimte ingericht met allerlei creatieve kraampjes en een uitgebreide boekhandelstand. In 2020 vond ILFU door de Coronapandemie in 'hybride vorm' plaats: interviewer Samya Hafsaoui en de Nederlandse YA-auteurs Chinouk Thijssen en Valentijn Ringelberg waren aanwezig in de zaal, de Amerikaanse bestsellerauteur Leigh Bardugo werd via een online verbinding geïnterviewd. Ook het publiek was verspreid: in de zaal waren zo’n tachtig bezoekers fysiek aanwezig en een paar honderd jonge lezers keken thuis mee met de livestream.

In 2021 konden er weer meer dan 200 YA-liefhebbers in Utrecht samenkomen om samen hun liefde voor YA-boeken te delen.. Samya Hafsaoui voerde de gesprekken op het podium met de Britse Taran Matharu, de Ierse Ciara Smyth, de Belgische Emmelie Arents en Pamela Sharon en Lisa van Campenhout uit Nederland. Angie Thomas belde live in vanuit de USA.

In 2018 en 2019 was Edward van de Vendel de presentator van de YA-middag in TivoliVredenburg, in 2020 en 2021 Samya Hafsaoui.