Podcast Nu je 't zegt: Een stil leven

Door een ongeluk moet de twintigjarige Loes helemaal opnieuw beginnen. In de zoektocht die volgt vindt ze iets waar veel mensen van haar leeftijd alleen maar van kunnen dromen.

Tags

Poëzie Nacht van de Poëzie

Word ILFU Member en steun onze schrijvers en verhalen

Vertel me meer

Nu je 't zegt, wordt het poëzie

De ontmoeting van de liefde van je leven op late leeftijd, de machteloosheid in een vriendschap, de knuffel die iemands leven veranderde: allemaal maken we dingen mee die achteraf allesbepalend zijn geweest. We zien pas hoe bijzonder ze zijn wanneer we erbij stilstaan, erover praten, er woorden aan geven. Het is bij uitstek iets wat dichters kunnen: woorden geven aan alledaagse ervaringen.

Voor Nu je 't zegt doken we in het enorme archief van veertig jaar Nacht van de Poëzie, en gingen op zoek naar bijzondere verhalen om deze gedichten te omlijsten – of is het andersom, is het de poëzie die deze verhalen extra bijzonder maakt? Hoe het ook is, met trots presenteren we de nieuwste aflevering 'Een stil leven'.

Beluister de aflevering 'Een stil leven' hier

Nu je 't zegt verschijnt iedere twee weken op zaterdag, in alle grote podcastspelers.

Iedere aflevering staat een nieuw bijzonder verhaal centraal, geïnspireerd door een gedicht dat werd voorgedragen op een van de veertig edities van de Nacht Van De Poëzie.

Abonneer je op Nu je 't zegt in je favoriete player

Credits

Redactie, productie, montage en mixage: Bianca Schrijver
Research, ontwerp en eindredactie: Gijs Wilbrink
Muziek: Tim Meijer